Konstitutive anvendelser af termoplastiske elastomerer

Hvis du leder efter et smartphonecover, er dit materialevalg normalt silikone, polycarbonat, hård plast og termoplastisk polyurethan (TPU).Hvis du undrer dig over, hvad en TPU er, opdeler vi den (visuelt).

Hvad er en termoplast?
Som du sikkert ved, er plast et syntetisk materiale (normalt) lavet af syntetiske polymerer.En polymer er et stof sammensat af monomerer.Monomermolekyler danner lange kæder med deres naboer og danner enorme makromolekyler.

Plasticitet er den egenskab, der giver plastik sit navn.Plast betyder blot, at fast materiale kan blive permanent deformeret.Plast kan omformes ved at støbe, klemme eller påføre tryk.

Termoplast får deres navn fra deres reaktion på varme.Termoplast bliver plastisk ved bestemte temperaturer, det vil sige når de formes som ønsket.Efterhånden som de afkøles, bliver deres nye form permanent, indtil de opvarmes igen.

Den temperatur, der kræves for at gøre en termoplastisk fleksibel, er meget højere, end hvad din telefon kan modstå.Derfor deformeres termoplastiske produkter næsten ikke under normal brug.

Fused Deposition Modeling 3D-printere er de mest almindelige 3D-printere på markedet i dag og bruger termoplast.Plastfilamenter føres gennem en ekstruder, og printeren lægger sit produkt i lag, som afkøles og størkner hurtigt.

Hvad med polyurethan?
Polyurethan (PU) refererer til en klasse af organiske polymerer forbundet med polyurethanbindinger."Organisk" henviser i denne sammenhæng til organisk kemi centreret om kulstofforbindelser.Kulstof er grundlaget for livet, som vi kender det, deraf navnet.

En af de ting, der gør polyurethan speciel, er, at det ikke er en specifik forbindelse.Polyurethaner kan fremstilles af mange forskellige monomerer.Det er derfor, det er en klasse af polymerer.


Indlægstid: Jul-01-2022